Wij gebruiken hoogwaardige materialen voor al onze producten. De opbouwmaterialen zijn in RVS 304L of in geanodiseerd aluminium (EcoTop). De inbouwmaterialen zijn in RVS 316L wat ze compatibel maakt met de meest gangbare waterbehandelingssystemen.
RVS 316L is een hoogwaardige roestvast staalsoort. Belangrijk is wel dat de waterkwaliteit aan de volgende eisen voldoet:

PH: 7.0 - 7.6
T-max: 35°C
Totale hoeveelheid zoutverbindingen (chlorides): < 5000 ppm
Fe: < 0.2 mg/l - baden dus niet met putwater vullen
Verder is het belangrijk om galvanische corrosie te vermijden. Breng dus geen andere metalen in contact met het roestvast staal. Vermijd ook vervuiling en beschadiging van de RVS onderdelen.

Bepaalde waterbehandelingssystemen vereisen een aarding van het zwembadwater om zwerfstromen en de daaruit voortvloeiende corrosie te vermijden.

Roestvorming ten gevolge van een verkeerd gebruik kan geen aanleiding geven tot garantie.

Onze houten roosters zijn vervaardigd uit tropisch hout (IPE) wat met de jaren zeker zal vergrijzen. Tropisch hout is erg hard en duurzaam, maar het is wel een natuurproduct waardoor vervorming en splintervorming niet uit te sluiten zijn. De tussenwanden en kappen op maat zijn uit vinylester vervaardigd en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Sturing

Eén enkele elektrische stuurkast voor al onze versies! Dit vergemakkelijkt de montage. Onze stuurkast is uitgerust met een LCD scherm en is zéér gebruiksvriendelijk en eenvoudig te programmeren. Verschillende talen kunnen gekozen worden.

Verder kan de sturing uitgebreid worden met een “plug-and-play” afstandsbediening inclusief een optionele relaiskaart om programmeerbare uitgangen te bedienen: Uitschakelen van de filtratiepomp terwijl de afdekking in beweging is, de verlichting aansteken zodra het zwembad open is,… zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden.

Motoren

Buismotor
Motor in de as met een koppel van 140, 250 of 500Nm. Het betreft steeds een motor op 24V veiligheidsspanning, IP68 en een toerental van 3-4 rpm. De geleverde motor heeft een kabel van 10m lang.
Externe motor elektrisch
De motor zit in een externe motorput (beton, gemetst of kunststof) naast het zwembad. T&A levert een doorvoerstuk voor de aandrijfas van 30 of 42mm. De lengte van dit doorvoerstuk varieert naargelang de muurdikte van het zwembad.

De motor heeft een beschermingsgraad IP55 en mag dus niet ondergedompeld worden in water. Voorzie een pomp of drainage om waterschade te vermijden alsook een verluchting tegen condensvorming.
Externe motor hydraulisch
De motor zit in een externe motorput (beton, gemetst of kunststof) naast het zwembad. Het vermogen bedraagt 500Nm of 1000Nm. Een hydraulische pomp (in het technisch lokaal) zorgt voor de aandrijving van de hydraulische motorreductor. Het voordeel van dergelijke motoren is het hoge koppel en de betrouwbaarheid daar zij tijdelijk ondergedompeld kunnen worden.

Materialen

Contacteer ons

Kens Services BV
Honsdonkstraat 25A
3120 Tremelo

Tel. +32 (0)16/60.93.00
Gsm +32 (0)475/620.520

BTW BE 0727.544.441
Volg ons

Aandrijving