Een lek in een zwembad of installatie is soms moeilijk te traceren.  De locatie van de lek kan op zoveel verschillende plaatsen zitten.  Denk maar aan skimmers, bodemput, inspuiters, verlichting, leidingen, liner, filter, pomp enz..

Omdat zwembaden vaak met een automatisch vulsysteem ge
ïnstalleerd zijn, wordt een lek pas laat ontdekt en dit vaak met een onplezierige rekening van de watermaatschappij.  Het beste wat je kan doen is een watermeter of een volume meter met kraan (gaat in alarm) om dit te voorkomen.  Better safe than sorry.

Normaal gezien worden de kosten van de lekdetectie door uw verzekering terugbetaald omdat u waarschijnlijk beschikt over de wettelijk verplichte brandverzekering.  Na de inspectie / detectie van het lek bezorgen wij u een volledig verslag met de nodige bewijzen alsmede een bestek voor de herstelling van het lek.  Als dit direct kan hersteld worden doen we dit uiteraard zodat u geen onnodig water blijft verliezen.
Lekdetectie in zwembaden of hydaulische installatie
Opsporen van een lek kan op de volgende manieren :
Opsporen in het zwembad :
Met de Leaktrack techniek plaatsen we een drijver met een stroomdraad op het wateroppervlak.  Die drijver zendt een elektrisch veld uit, dat het hele zwembad of zwemvijver afdekt.  Met de impulsstroomgenerator scannen we vervolgens de oppervlakte, wanden en bodem. De impulsstroomgenerator signaleert het weglekken van de elektriciteit en geeft een piepsignaal.  We weten dan exact tot op de millimeter waar het lek zich bevindt.

Met de kleurstof techniek spuiten we in het water een kleurstof op verdachte plaatsen.  Plaatsen die we eerder vonden met andere testen bv.  Indien er een lek zit zie je de kleurstof door de wand trekken.

Door onze jaren ervaring kunnen we eens ter plaatsen door een visuele inspectie al veel uitsluiten.  Zo hebben we ook hulpmiddelen om bodemputten, skimmers en inspuiters met speciale instrumenten af te dichten en na te kijken.

Door te duiken met flessen kunnen we op plaatsen komen waar we vanaf de boordstenen niet aankunnen in bepaalde gevallen.
Opsporen rond het zwembad :
• Met de drukproef techniek zetten we de hydaulische leidingen onder druk met een perspomp.  Door middel van een manometer kunnen we dan kijken of de druk blijft of wegvalt.  Door alle leidingen te controleren met deze test kunnen we al dan niet uitsluitsel geven.

• Tegelwerk of gras dat rond de skimmers verzakt is zou op een lek kunnen wijzen.
Duikherstellingen
Pool Services doet ook duikherstellingen aan zwembad installaties zoals herstellingen aan de lamellen , oprolas , bodemput enz. Moest het water toch uit het zwembad dan pompen we dit over naar externe buffer baden, indien mogelijk.  Het water is dus niet verloren.
Contacteer ons

Kens Services BV
Honsdonkstraat 25A
3120 Tremelo

Tel. +32 (0)16/60.93.00
Gsm +32 (0)475/620.520

BTW BE 0727.544.441
Volg ons